De forbudte hunde
I 2010 blev der indført en hundelov i Danmark, som gjorde 13 hunderacer forbudte i Danmark. Loven blev indført efter, at der havde været adskillige angreb fra hunde. Siden da har der været stor snak omkring den liste med de forbudte hunderacer. Der er både folk, der er for den og imod den. De ejere, der fik en af de forbudte racer før 2010, de måtte beholde deres hunde. De hunde, der blev født efter 2010, de skulle derefter aflives. Mange uskyldige hunde blev aflivet, da ejerne valgte stadigvæk at avle videre på dem.
De må beholde deres hunde med visse forbehold:
De ejere, der havde en af de forbudte racer, som var fra før loven indtrådte, de måtte som sagt beholde deres hunde, men det var ikke helt uden forbehold. Når de går på gaden, så skal deres hunde have mundkurve på samt skal føres i snor. Hvis politiet ser en hund af den forbudte race uden snor eller mundkurv, så må de tage hunden med til aflivning. Og så er det ligegyldigt om hunden er fra før loven trådte i kraft, og om hunden har gjort noget.
De forbudte hunde – hvad er konsekvenserne for ejerne?
I 2013 blev der udgivet en bog, der hedder De forbudte hunde – hvad er konsekvenserne for ejerne. Bogen tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse med 567 ejere af de forbudte racer. Her får man svar på hvilke konsekvenser, der har været for de ejere, der har en hund af den forbudte race. Men derudover får man et indblik i, hvordan loven overhovedet blev til. Bogen kan blandt andet købes hos Arnold Busck.
Billede ID: 425006065
En observationsliste:
Udover listen med forbudte hunderacer, så er der også en observationsliste med hunderacer. Disse racer kan risikere at komme blandt de forbudte hunderacer.
Om disse to lister bliver slettet, det vil kun tiden vise.