Labradoodle

Intelligent og trofast familiehund

Intelligent og trofast familiehund

editorial

Leder du efter en familiehund, som både er kærlig, intelligent og charmerende? Så er en labradoodle måske noget for dig. Læs med her, hvis du kunne tænke dig at lære mere om denne selskabelige og godmodige hund.

Historien om racen

En labradoodle karakteriseres som en mellemstor hund. Racen er en krydsning mellem labrador og puddel, og blev fremavlet i Australien. Formålet med racen var, at avle hunde der egnede sig godt som førerhund til blinde og svagtseende. Den egner sig også godt som servicehund for mennesker med særlige behov, som f.eks. psykiske lidelser. 

Labradoodle

Perfekt som familiehund

I og med at racen er fremavlet med det formål at være en støtte for mennesker, egner den sig også godt som familiehund. Den er generelt kendt for sit godmodige væsen og for sit tolerante væsen. Udover at være en rar og intelligent hund, er en af fordelene ved en labradoodle, at de fælder minimalt. Dette skyldes at de ikke har nogen underuld. Det betyder, at mennesker der normalt ikke tåler hunde, med stor sandsynlighed godt kan tåle en labradoodle.

En labradoodle trives bedst i en aktiv familie, der har lyst til og mod på at give den de udfordringer, den har brug for. Da hunden har et relativt højt energiniveau, og samtidig er meget intelligent, er det nødvendigt at den bliver stimuleret både fysisk og mentalt.

Motionsomfang og aktivering

En labradoodle bør have adgang til en have eller et stort, afgrænset udendørsareal flere gange om dagen. Hunden bør have ca. 1 times motion dagligt, fordelt på gåture og aktiv leg med bl.a. bold eller andet legetøj.

Derudover skal den aktiveres mentalt, enten gennem træning i form af agility, lydighedstræning eller med aktivitetsspil. En labradoodle er mest tilpas når den bliver stimuleret dagligt og ikke keder sig, da dette kan føre til frustration og rastløshed.