Forebyggelsesmidler

Slip for flåter og lopper med nemme forebyggelsesmidler

Slip for flåter og lopper med nemme forebyggelsesmidler

Det er svært at undgå, at dit kæledyr får lopper eller flåter på sig, når det møder andre dyr eller opholder sig i naturen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at forebygge lopperne bedst muligt. Det kan du gøre ved at bruge en form for forebyggelsesmiddel. Det er noget, som du kommer på, før dit kæledyr er blevet angrebet af lopper eller flåter. Dermed slipper du for at skulle behandle dit kæledyr for dem efterfølgende.  

Der findes flere forskellige slags forebyggelsesmidler, som du kan bruge på dine kæledyr. Vi kommer her med en gennemgang af de mest almindelige og fordelene og ulemperne ved dem. 

1. Dryp nemt et loppeforebyggendemiddel i pelsen

Den mest brugte metode til at forebygge lopper og flåter hos din hund eller kat er, at du køber et af de midler, som du kan få på pipette. Det skal du komme direkte på dyrets hud omme i nakken. Du skal derfor skille pelsen ad, så du kan komme helt ned til huden. Når du har gjort det, er det nemt at trykke midlet ud på selve huden. Du bør ikke bruge midlet på syge hunde og små hvalpe, men kan sagtens bruge et på drægtige og diegivende hunde. 

615697649

2. Loppehalsbånd holder lopperne væk

En anden mulighed er, at du giver din hund eller kat et loppehalsbånd på. Det er med til at holde lopper og flåter væk fra dit kæledyr. Der findes flere forskellige slags loppehalsbånd, og de virker på forskellige måder.

En type halsbånd virker ved, at det afgiver en gas, der er giftig for lopperne. Denne type er ikke så udbredt i Danmark. Den anden type virker ved, at den afgiver kemikalier til dit kæledyrs hud. Denne type er meget almindelige i Danmark. Hvis du ikke bryder dig om at bruge et halsbånd med kemikalier, kan du bruge et økologisk halsbånd. De er dog heller ikke så udbredte i Danmark. 

3. Spray hjælper med at forebygge lopper

Hvis din hund eller kat tidligere har haft lopper, er det vigtigt, at du sikrer dig, at de er helt væk fra dit hjem. Det kan du gøre ved at spraye dit hjem med en særlig spray, der slår lopperne ihjel. Særligt kattelopper kan nemt finde en sprække i gulvet eller en revne i panelet, som de kan gemme sig i. Derfra kan de hoppe op på dig eller katten. Det gør, at de er utrolig svære at få bugt med. Med en spray bliver det dog meget nemmere og er mere effektivt.