hvad kan du gøre ved dyremishandling

Sådan kan du forhindre dyremishandling

Sådan kan du forhindre dyremishandling

Det er forfærdeligt at være vidne til, at andre ikke behandler dyr ordentligt. Det kan virkelig være noget, der vækker nogle stærke følelser af vrede, lede eller tristhed. Desværre er der bare nogen mennesker, der ikke kan finde ud af at give dyr den pleje og opmærksomhed, som de har krav på. 

Hvis du er vidne til dyremishandling, er der flere forskellige måder, som du kan gribe problemet an på. Hvordan du skal reagere, kommer nemlig også helt an på, hvorfor ejeren mishandler dyret. 

Mishandling på grund af uvidenhed

Nogle mennesker ved simpelthen ikke, hvordan de skal tage sig ordentligt af deres dyr. Ofte skyldes det ikke, at de er onde, men fordi de ikke forstår sig på dyr og ikke har sat sig ind i, hvad deres dyr har af behov. Det kan være karrieremennesket, der lader sin hund være alene hjemme i ti timer om dagen, eller barnet, der behandler sit kæledyr hårdhændet uden at blive skældt ud af sine forældre.

I dette tilfælde vil det bedste være, at du taler med personen, før du gør noget andet. Barnet kan lære, hvordan det skal behandle sit kæledyr. Karrieremennesket kan finde en hundelufter, der kan gå med hunden midt på dagen. 

703580872

Mishandling for at tjene penge

I nogle tilfælde sker mishandling, fordi folk gerne vil tjene penge på dyrene. Det er ikke mindst på de berygtede hvalpefabrikker. Der er mange penge at tjene på hundehvalpe. Det har ført til, at nogle mennesker udnytter hundene på groveste for at få så mange hvalpe som muligt. 

Hvis du har mistanke om, at en person driver en hvalpefabrik, hvor hundene lever under dårlige forhold, er det vigtigt, at du kontakter Dyrenes Vagtcentral. De kan kontaktes på telefonnummer 1812.

Dyrenes Vagtcentral modtager årligt 300 opkald om dyr i nød. Bemandingen ved telefonen er i de fleste tilfælde fagpersoner, der har arbejdet med dyr, nogle er dog også bare dyrevenner, der brænder for at give dyrene den bedste hjælp. I den givne situation kan de altid hjælpe dig i forhold til, hvad du skal gøre. 

Mishandling på grund af ondskab

Hvis du ser mishandling, der sker på grund af ren og skær ondskab, kan du også ringe til Dyrenes Vagtcentral. Det kan være fristende at ringe til politiet, men ofte er der ikke noget, de kan gøre. Hvis du tør, kan du i den givne situation prøve at stoppe mishandlingen. Det kan være, at du direkte frygter for dyrets liv.