Indførsel af katte til Danmark

Indførsel af katte til Danmark

Indførsel af katte til Danmark

Lige som når du skal rejse til udlandet med dit kæledyr, gælder der visse regler for at indføre dyr til Danmark. Der findes særlige regler for indførsel af katte til Danmark, som du bør være opmærksom på, hvis du for eksempel efter en periode i udlandet ønsker at medbringe familiens nye kæledyr til Danmark. Det kan også være, at du ønsker at anskaffe en kat af en race, som ikke avles i Danmark, eller at du som avler ønsker at hente en særlig avlskat hjem til katteriet for at bringe frisk blod ind i linjen. Fødevarestyrelsens regler gælder for alle typer indførsel af katte til Danmark – og på hjemmesiden kan du selv optegne scenariet for indførsel af din kat, afhængig af landet, katten indføres fra, og hvorvidt der tale om kommerciel eller ikke-kommerciel flytning af katten.

Lager vektor-ID: 650253451

Husk dyrepas ved indførsel af katte til Danmark

Der gælder visse generelle regler ved indførsel af katte til Danmark, uanset land og flytningens art. For eksempel skal katten være over tre måneder gammel, medmindre den ledsages af sin mor. I Danmark er en killing under 12 uger stadig uafhængig af sin mor, og at skille morkat og killing før killingen er 12 uger gammel anses for værende dyrplageri. Der ud over skal katte såvel som hunde være vaccineret imod rabies inden for de seneste 3 uger inden afrejse, og katten skal være lovpligtigt chippet eller tatoveret (for tydelig identifikation) og registreret i internationalt anerkendt regi.

Sluttelig skal katten være i besiddelse af et dyrepas, førend den kan rejse. Et dyrepas udstedes af din dyrlæge, evt. i forbindelse med sundhedstjek eller vaccination. Prisen på et dyrepas varierer fra dyrlæge til dyrlæge.

Kommerciel eller ikke-kommerciel flytning af kat?

Hvis katten skal rejse alene, indføres med salg eller overdragelse for øje eller rejser mere end fem dage før ejers egen afrejse, er der tale om det, der kaldes kommerciel flytning. Det, der primært adskiller kommerciel flytning af dyr fra ikke-kommerciel flytning, er hvorvidt flytningen af dyret er betinget af ejers behov for at rejse. Det vil sige, at indfører du en kat fra et land uden selv at rejse med, er der tale om en kommerciel flytning. Dette betyder, at du skal være registreret som importør af dyr gennem din virksomhed. Hvis du således ønsker dig at indføre en ganske særlig kat til Danmark, skal du henvende dig til en autorisret importør, som kan sørge for, at alle formalia omkring transport er opfyldt, og at indførslen foregår forsvarligt.