hundeshampoo

Hundeshampoo med eller uden duft?

Hundeshampoo med eller uden duft?

De fleste giver deres hunde et bad fra tid til anden, men vidste du, at hunde faktisk slet ikke kan lide, at dufte af parfume eller shampoo? 

Hunde og duft

Hunde har det allerbedst, hvis de kan få lov at dufte som sig selv hele tiden. Der er nemlig mange ting forbundet med duften i hundenes verden. De kan sågar blive lidt flove, hvis de dufter af blomster, så hold dig endelig til shampoo med afdæmpede duftnoter eller helt uden dufte. Parfumen kan desuden irritere hundens hud, hvilket kan få den til at lugte endnu dårligere på sigt. 

Vælg med tanke på hunden

Mange hundeejere kommer til at vælge shampoo ud fra eget behov. Derfor vælger de den, de synes dufter godt, eller den der er billigst. Men det er vigtigt, at tænke hundens behov ind i købet. Hunde har en sart pels og hud og vil du passe godt på din hund, bør du vælge en shampoo af god kvalitet, så i undgår allergi. 

Når uheldet er ude

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/french-bulldog-having-fun-mud-puddle-598813682?src=mcAd9VcFhfvb3lYydRlS5g-1-1 

Alle med hund ved, at det nogle gange er nødvendigt med et bad. Måske har hunden været ude og lege vildt i regnvejr eller måske har den rullet sig i noget affald, som den syntes duftede dejligt. Her kan vi mennesker ikke være med, og skal vi have hunden ind i stuen igen, må vi ofte ty til et bad. Er lugten så slem, at du må have shampoo med duft igang, så gå efter nogle med duft af lavendel eller citrus, da disse som bonus holder små insekter væk. 

Vandskræk

Er din hund ikke en vandhund er der heldigvis hjælp at hente. I løbet af de sidste år er der nemlig blevet udviklet en lang række super gode tørshampoo til hunde. Tørshampoo er ideelt til de hunde, som lider af vandskræk. Er pelsen meget beskidt, kan det dog godt være, at en omgang med tørshampoo ikke helt slår til.