Fransk bulldog

Fransk Bulldog - en tilpasningsdygtig størrelse

Fransk Bulldog - en tilpasningsdygtig størrelse

Blandt tidligere brugshunde, som igennem tiden har udviklet sig til at blive rene selskabshunde, finder vi den franske bulldog. Racen Fransk Bulldog er oprindeligt fremavlet med det formål at skabe en miniature-udgave af den traditionelle bulldog, og dens primære opgave var at fange rotter. Siden hen har avlere dog fokuseret på at frembringe en familievenlig selskabshund, som går godt i spænd med børn, og som kræver et minimum af pleje og aktivitet.

Fra rottehund til familiehund

I modsætning til mange andre små hunderacer, som primært er fremavlet til høj aktivitet i forbindelse med jagt – for eksempel den energiske Jack Russell terrier – er den franske bulldog en hund, der kan tilpasse sig et liv med noget lavere aktivitet. For eksempel har hunde af denne race ikke et særskilt behov for at kunne løbe frit omkring, og kan således sagtens trives i en lejlighed. Den franske bulldog er et jovialt og kærligt gemyt, og falder som det naturligste i verden ind som et ekstra familiemedlem – børn elsker den lille hund og omvendt.

Indavl skaber helbredsproblemer hos franske bulldogs

Hvis du går og overvejer at berige din familie med en fransk bulldog, skal du se dig rigtig godt for. Det er desværre en race med en lang sygehistorie, og er du uheldig, kan dette medføre store udgifter til medicin, terapi og pleje. Her er, hvad du bør være opmærksom på:

  1. Den brachycephale (”fladsnudede”) hovedfacon gør den franske bulldog særligt disponeret for en række problemer i forbindelse med vejrtrækning. Hvis din hund grynter og snotter, er det ikke normalt, og du bør tage en tur til dyrlægen.
  2. Den korte snude giver også problemer med tænderne, som skubbes tættere sammen, hvorved der opstår lommer, som madrester kan gemme sig i. Du bør børste hundens tænder jævnligt, og sørge for regelmæssige eftersyn hos tandlægen.
  3. Franske bulldogs har en tendens til overvægt – så hold øje med, om din hund ligner en pølse, og rådfør dig med dyrlægen omkring hundens diæt

    Stock photo ID: 249913474

  4. Hudproblemer er ikke ualmindelige hos franske bulldogs, i form af hudsækmider, eksem og sart hud. Dyrlægen kan give anvisninger til, hvordan disse problemer håndteres i hverdagen.
  5. Som hos mange andre bulldog typer er der risiko for, at din franske bulldog udvikler hofteledsdysplasi. Denne tilstand kan udvikle sig særdeles alvorligt og smertefuldt for hunden, og kræver omgående behandling hos dyrlægen, evt. med glucosamin indsprøjtninger en gang om ugen i et vist antal uger.

Tjek altid avlerens renommé, inden du anskaffer en fransk bulldog. Avleren bør være registreret i Dansk Hunderegister, og hvalpens forældre bør have BK Sundhedscertifikat. Ved at tjekke avleren, kan du sikre dig, at du får en sund og velsocialiseret hvalp, selvom du aldrig kan sikre dig 100% imod, at hvalpen med tiden vil udvikle en eller flere af de racespecifikke sygdomstilstande.