fodertilskud til heste

Fodertilskud til heste - til heste med et aktivt liv

Fodertilskud til heste - til heste med et aktivt liv

En brugshest fører en relativt arbejdsom tilværelse, som kræver megen energi fra kosten. Uanset om du er professionel dressur- eller springrytter, og bruger mange timer om ugen på at træne hesten op til stævner, om du primært bruger din hest til hyggeture i skov og eng, eller om din hest jævnligt går for vogn, udfører din hest et ekstraordinært stykke arbejde, som ikke kan undgå at slide på dens led, knogler og muskler.

Derfor bør du være meget opmærksom på din hests bevægelighed og statur – hænger den ofte i sine hofteled, har den tendens til at halte eller virke stiv, når du trækker den af stald, eller er den i perioder sløv og hænger med mulen?

Lagerfoto-id: 607099775

Fodertilskud som styrker hestens led og bevægelighed

Mange hesteracer er særligt disponeret for at udvikle problemer med leddene, hvilket kan føre til slidgigt – og dette kan betyde, at hesten er færdig som ridehest. Dertil kommer, at gigt er en meget smertefuld tilstand hos en hest, og den vil være utilbøjelig til at bevæge sig særlig meget, hvis først dens led bliver angrebet af gigt. Og så kan det hurtigt gå ned ad bakke.

Derfor vælger mange hesteejere at tilsætte fodertilskud til hestens grundfoder for at forebygge, at hesten får problemer senere hen i livet. De mest anvendte typer fodertilskud, som styrker hestens led, knogler og bevægelighed, er baseret på glucosamin, som er udvundet af skaldyr, og som også anvendes til behandling af gigtsygdomme hos mennesker.

Fodertilskud til hestens fordøjelse

Hvis du vurderer, at din hest lider af dårlig fordøjelse – hvis den for eksempel ofte udvikler kolik, virker meget oppustet eller har tynd mave – findes der også fodertilskud, som kan behandle og forebygge disse tilstande. For hesten med træg mave kan du tilsætte et fodertilskud med hørfrø til hestens foder i en periode. Hørfrøolien har den glædelige bi-effekt, at pelsen bliver skinnende blank, og hestens energiniveau øges som følge af den højnede tarmfunktion.