børster til hunde

Børster til hunde

Børster til hunde

Alle der har hund ved, at der fra tid til anden må børster i brug, for at holde hunden ren og fin. Læs med her og bliv klogere på hvordan du på bedste vis plejer din hund. 

Børste eller bad?

Når hunden føles fedtet eller er begyndt at lugte skidt, er det for mange oplagt, at give den et bad. Men nogle gange kan det faktisk være nok at give hunden en ordentlig omgang med børsten. Det gælder især for hunde, som har lang pels og fælder meget. Bliver de afstødte hår ikke fjernet kan de nemlig sidde i pelsen og skabe dårlig lugt. Er det ikke nok med en børstning kan man selvfølgelig være nødsaget til at give hunden en tur under bruseren, men hold igen med de velduftende shampooer – hunde kan nemlig slet ikke lide at gå rundt og dufte af blomster og parfume. Vælg derfor en shampoo uden duft.

Jævnlig børstning 

Hvis man har en hund som fælder meget er det en god ide at børste den jævnligt. På den måde kan man først og fremmest holde rengøringsbehovet nede, da hårene så ender i skraldespanden i stedet for på gulvet. Samtidig kan det være rart for hunden, at komme af med de løse hår, som godt kan give kløe og irritation. 

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/woman-brushing-her-dog-276779513?src=Hw3O44eBt3S7ZbkS7_P7YQ-1-3 

Har hunden lange hår kan de hurtigt komme til at filtre sammen. Den filtrede pels kan skabe problemer i form af lugt og gener for hunden, så her er det en rigtig god ide at give hunden en tur med børsten en gang om ugen. En bonus ved den jævnlige børstning er en smuk, ren og blød pels. 

Hvilken børste?

Det kommer helt an på hundens pels, når der skal vælges børste. Har den kort pels skal du måske bare have en børste med bløde hår, mens hunde med meget underuld kan have brug for en kam eller en strigle. Der findes et stort udvalg af børster og strigler på markedet, som henvender sig til hunde af alle slags. Er du i tvivl kan du forhøre dig i din lokale dyrhandler eller hos dyrlægen. 

Tænderne skal også børstes

Man bør ikke glemme at børste tænder på sin hund – gerne hver dag. Børster man ikke hundens tænder kan det resultere i helbredsmæssige problemer og dårlig ånde. I værste fald kan manglende tandbørstning resultere i en tur til dyrelægen med fuld narkose – noget der hurtigt kan udvikle sig til en dyr affære. Start derfor med at børste tænder på hunden mens den er hvalp, så i undgår problemer i hundens voksenliv.