Indførsel af hund til Danmark

Værd at vide om indførsel af hund til Danmark

Værd at vide om indførsel af hund til Danmark

Hvis du af den ene eller den anden årsag ønsker at indføre en hund til Danmark fra udlandet, er der en række regler og regulativer, du bør være opmærksom på. Først og fremmest afhænger betingelserne for indførelse af hund til Danmark af dit ejerforhold til dyret – er det en hund, du har købt under et udlandsophold (for eksempel i forbindelse med udstationering) og ønsker at medbringe ved hjemflytning, eller er det en speciel racehund, som ikke kan fås i Danmark?

Det kan også være, at du adopterer en gadehund gennem en af de mange organisationer, som faciliterer dette. 

Er det din egen hund, der skal indføres til Danmark?

Som privatperson kan du rejse med din hund, såfremt hunden er i besiddelse af et selskabsdyrepas, er behørigt mærket for identifikation (chippet eller øretatoveret) ifølge internationalt anerkendte standarder og har modtaget de nødvendige vaccinationer inden for den angivne periode.

Hvis din hvalp er under 12 uger gammel og ikke har modtaget rabies-vaccination, kan du godt indføre den til Danmark – men du skal undersøge, om de lande, du rejser igennem på din vej, tillader, at du har hunden i transit. Er hunden ældre end 15 uger, og har modtaget sin rabies-vaccination, bør der ikke være noget problem med at indføre den på tværs af landegrænser. Her skal du være opmærksom på, at enkelte racer ifølge Hundeloven ikke må indføres til Danmark.

Lagerfoto-id: 579398377 

Kommerciel indførsel af hunde til Danmark

Diverse dyreværnsorganisationer, som arbejder for adoption af gadehunde fra eksempelvis Østeuropa, vil kunne forestå indførelse hunden for dig, såfremt du har anskaffet dig en hund gennem dem. Dette betyder, at organisationen har ladet sig registrere som importør, og at du indgår i et kundeforhold med dem. Det samme gør sig gældende for andre typer handlende, som importerer hunde med salg eller overdragelse.

Hvis du har indført en hund til Danmark – enten på egen hånd, eller du har købt en hund af en importør – skal du sørge for inden for fire uger at lade din hund registrere i Dansk Hunderegister. Og hvis du har købt en hund fra Østeuropa, skal du være særligt opmærksom på, at den kan være smittet med sygdomme, som også kan være farlige for mennesker. Derfor bør du booke en tid hos dyrlægen, snarest muligt efter hundens ankomst i Danmark