Rejs med din hund – det kan sagtens lade sig gøre!

Rejs med din hund – det kan sagtens lade sig gøre!

Forkæl din hund
Fila Brasiliero – et heftigt bekendtskab
Børst din hunds bisser med effektiv hundetandpasta og undgå tandproblemer
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Der kan være mange årsager til, at man gerne vil have sin hund med ud at rejse. Måske er der ikke nogle der kan passe den. Måske har man ikke lyst til at efterlade den hos en kennel, fordi man er bange for, at den så ikke får opmærksomhed og kærlighed nok.

Måske skal man være væk længe, og synes at hunden skal være en del af eventyret. Eller måske kan man simpelthen bare ikke undvære sin firbenede ven, mens man er væk. Uanset hvad skal man huske, at man faktisk sagtens kan have sin hund med ud at rejse, hvis man forbereder sig ordentligt.

Pas

Skal man uden for landets grænser skal man huske, at hunden skal have et pas ligesom resten af de rejsende. Et hundepas kan man få lavet hos din dyrlæge, hvor man i samme omgang kan give sin hund de nødvendige vaccinationer. Inden hunden kan få et pas, skal den enten være chippet eller tatoveret.

vaccinationer

Som nævnt ovenfor, skal hunden vaccineres, før den kan lukkes ind i andre lande. Her er det især vaccinen mod rabies, som er vigtig. Rabiesvaccinen skal være givet senest 21 dage før afrejse. Derudover skal den være vaccineret imod hundesyge og parvovirus. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vaccinerne skal være givet efter at hunden er chippet eller tatoveret, så det kan dokumenteres, at netop den hund har fået vaccinen.

Rejs med din hund - det kan sagtens lade sig gøre

Andre forholdsregler

Hunden skal muligvis have andre vaccinationer – det afhænger af destinationen, og man bør altid rådføre sig med sin dyrlæge, før man tager afsted.

Derudover er det vigtigt at tage nogle forholdregler undervejs, så hunden ikke lider under ejerens behov. Sørg for at den får sine rutinemæssige gåture på ferien, at den får et tæppe med, som den kan sove på, samt at dens sædvanlige madvaner overholdes, så den ikke bliver syg.

KOMMENTARER

WORDPRESS: 0