Lystfiskeri – læring, glæde og udvikling

Lystfiskeri – læring, glæde og udvikling

Udvikling i safari
Tag børnene med på safari
Få en anderledes dyreoplevelse midt i den nordjyske natur
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du prøvet at fiske?

Hvis du kan sige “ja“, så ved du også, hvor dejligt det er at være ude i naturen og mærke spændingen når der pludseligt er bid. Er det mon en gedde i den anden ende – dine sanser gør klar til udfordingen fra den store fisk.

Og når du er afsted mærker du også naturens omskiftelighed. De 4 årstider ændrer hver især på omgivelserne, og stiller forskellige krav til dig som lystfisker.

Men har du tænkt over at fiskeri faktisk også kan bruges til at hjælpe børn, og fremme deres personlige udvikling inden for eksempelvis samarbejde, venskaber, glæde, udvikling af selvværd og selvtillid. Og samtidig give børnene mere mod til at stå frem foran andre menesker?

Ja det er måske ikke det første du normalt tænker på, når du hører ordet lystfiskeri, men der findes faktisk en forening, som på helt fantastisk vis anvender fiskeri og friluftsliv til at give børn en sjov, spændende og ikke mindst udvklende sommerferie.

Foreningen hedder Børnenes Lystfisker Akademi, og her kan økonomisk trængte familier og børn søge om at komme i betragtning til sommerferiehjælp og en masse spændende ture, hvor de er samlet om fiskeri og friluftsliv.

Tanken er ret genial, for når du ser på lystfiskeri, så er der faktisk et utal af muligheder for at børn kan danne relationer. De kan lære hinanden, hvordan man fisker, hvilket udstyr der skal anvendes, hvilke fisk kan der fanges, hvordan man renser en fisk, hvilke fisk der er gode at spise etc.

Og så er det helt grundlæggende bare dejligt for børn at lave noget sammen med nogle nærværende voksne, som støtter dem og viser at de er værdsat.

Børnenes Lystfisker Akademi er støttet af fonde, sponsorer, private samt indtægter fra foreningens medlemmer. Og så er der en masse mennesker, som støtter ved at give foreningen deres overskydende fiskegrej og stille gratis overnatningsmuligheder til rådighed.

Gør noget godt for dit barn. Noget som kan hjælpe nu og her og i fremtiden, og skabe gode relationer til andre børn. Tag kontakt til Børnenes Lystfisker Akademi og hør om jeres muligheder.

 

Tidligere artikel

KOMMENTARER