Loppespray

Loppespray kan være en hjælp til loppefri hjem og kæledyr

Loppespray kan være en hjælp til loppefri hjem og kæledyr

Det er irriterende for både dyr og mennesker, når kæledyret kommer hjem med lopper. Dit hund eller kat kløer sig konstant. Mange lopper har smag for menneskeblod, så du kan også hurtigt komme til at klø dig. Det er derfor vigtigt, at du reagerer hurtigt og får både lopper på dyret og i hjemmet slået ihjel, så I slipper for den plage, som I udgør. 

Der findes i dag en række forskellige måder at fjerne lopper eller at undgå, at dit kæledyr får dem. Det kan for eksempel være at give dem en loppebehandling med et middel, som lopperne ikke kan lide, så vil de ikke leve på dit kæledyr. Det kan også være, at dit kæledyr går med loppehalsbånd. 

Begge de ovenstående løsninger skal dog forebygge, at dit kæledyr får lopper. Hvis skaden er sket, kan det nemmeste være, at du bruger en loppespray til at fjerne lopperne. Det er en nem og hurtig metode, der ikke kræver  meget af dig. 

Sådan bruger du loppespray

Loppespray fås i to udgaver: en til hjemmet og en til dit kæledyr. Du kan ikke kun bruge en til begge dele. Sprayen til dit kæledyr skal påføres udendørs, men et sted hvor der er læ. På den måde kan du bedst sikre, hvor sprayen rammer henne. Det er meget vigtigt, at dit kæledyr – og du selv – ikke får spray i øjnene. Det vil være meget ubehageligt for jer. Det er også vigtigt at sikre, at hverken du eller dit kæledyr får spray i munden eller indånder den. 

Det kan derfor være svært for dig at behandle dit kæledyr med spray i ansigtet. Derudover kan det for eksempel også være svært at gøre det på maven, da det ikke er sikkert, at dit kæledyr er lige medgørlig i forhold til at blive sprayet. Det er da også den største ulempe ved loppespray til kæledyr: at du ikke kan være sikker på, at hele dyrets pels er blevet sprayet. 

729331306

Loppespray til hjemmet

Hvis dit kæledyr har eller har haft lopper, kan du risikere, at de også er i dit hjem. Derfor er det vigtigt, at du også får behandlet dit hjem med loppespray, så du kan komme dem til livs der. Det er nemlig kun 10 % af lopperne, der lever på dit kæledyr. Resten af lopperne og deres æg og larver lever i tæpper, møbelpolstring, revner i gulvet og sprækker i væggene. Det er derfor vigtigt at spraye dit hjem grundigt, så du kan komme problemet til livs en gang for alle.