Ernæring til katte

Korrekt ernæring holder din kat sund og energisk hele livet

Korrekt ernæring holder din kat sund og energisk hele livet

Katte er kødspisere og har fra naturens side et stort behov for protein. Når katte jager mus og fugle, så er det ikke kun for fornøjelsens skyld, men simpelthen fordi katten har brug for at få tilført rødt kød, som indeholder essentielle næringsstoffer. Rødt kød indeholder aminosyren taurin og A-vitamin, og begge næringsstoffer er med til at sørge for, at katten har et godt syn og ikke får øjenproblemer. Derudover er det vigtigt, at katten får fedtsyrer som linolsyre og arakidonsyre, så hjernen udvikler sig korrekt, og det finder man også i rødt kød. Kattens fordøjelsessystem er naturligvis indrettet, så den kan optage kødet og få de vigtigste næringsstoffer, så den holder sig sund. Uanset om katten er sulten eller ej, vil den fortsat jage smådyr, fordi det ligger nedarvet i dens gener.

Killinger og ungkatte har størst proteinbehov

Det er selvfølgelig vigtigt, at du tager udgangspunkt i din kat ernæringsmæssige behov og fodrer den korrekt, så den kan få et sundt og langt liv. Især killinger har fra fødslen behov for store mængder protein, fedt og mineraler, så de kan vokse sig store og sunde. For voksne katte er det vigtigt, at de får de mængder proteiner og næringsstoffer, som styrker deres immunforsvar og knogler, så de har energi til at jage og lege, og de er velfungerende. Men samtidig er det også vigtigt, at katten ikke bliver overfodret, så den bliver overvægtige og syg af det.

ID foto stock: 559272199

Let fordøjeligt foder til ældre katte

Ældre katte har også brug for protein, men i mere let fordøjelige mængder, da de med alderen får vanskeligere ved at fordøje og omsætte kosten. Hvis du gerne vil finde kattefoder af høj kvalitet, som dækker din kats ernæringsmæssige behov i forskellige livsstadier, så kan du f.eks. vælge foder fra Royal Canins sortiment.