Kandar

Dansk varmblod – en alsidig ridehest
Find nemt den rette person til anmeldelse af dyremishandling
Fodertilskud til heste – til heste med et aktivt liv
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvorfor ride med kandar?

Kandaren er et redskab til den erfarne dressurrytter. En kandar er en trense, der består af to tøjler. Den har til formål at forfine signalerne, der sendes ved hjælp af tøjlerne. For at kunne mestre kandaren, er det vigtigt at hestens grunduddannelse er på plads. Rytteren skal kende sin hest og vide, hvordan denne reagerer på bidet og på signaler gennem tøjlen. En korrekt holdning opnås ikke ved at tvinge hesten til at bøje nakken. Hesten skal kunne finde sin naturlige balance. Her er det rytterens opgave, at lære hesten at gå frem for schenklen og stoppe for tøjlen. Hertil er det en fordel at inkorporere halve parader i den daglige træning. Disse er med til at samle og afbalancere hesten.

Ergonomisk kandar fra Contact

Er du vant til at ride med kandar, eller er du og din hest klar til at prøve det, er den ergonomiske kandar fra Contact en god løsning til dig. Du får et elegant designet hovedtøj, der med en ergonomisk formet nakkestøtte- og pude ligger godt på hesten. Alle spænderne er i rustfrit stål, og kandaren har lædertøjler med fransk lukning.

Kandaren fås i størrelserne Full og X-Full. Både nakkestykke og næsebånd kan justeres så det passer til din hest.

Regler og korrekt brug af kandar

I stævneklasser af sværhedsgrad 3 er det op til rytteren selv, om vedkommende til ride med kandar. I sværhedsgrad 4 er kandar obligatorisk.
Udover at rytteren skal være opmærksom på at holde hænderne i ro og ikke hænge i tøjlen, er det vigtigt at kandaren ligger korrekt på hesten. Det er vigtigt at vælge den rigtige kombination af bid. Den rette tilpasning af kandaren er vigtig, og det er et område der kræver stor viden og erfaring. Stangbiddet, der ligger foran det såkaldte bridonbid, må ikke ligge for langt nede, da det kan genere hesten. Særligt hos hingste og vallakker kan det virke meget generende pga. hingstetænderne.

KOMMENTARER