fodertilskud til katte

Hold din kat sund og rask med fodertilskud til katte

Hold din kat sund og rask med fodertilskud til katte

Selv den mest energiske kat kan have sine sløve perioder, hvor den helst vil dovne i vindueskarmen eller putte med sin ejer i sengen – på den måde ligner katte og mennesker hinanden utroligt meget. Men du bør alligevel være opmærksom på din kats generelle aktivitetsniveau. Hvis katten pludselig sover mere end normalt, holder op med at vaske sig og pleje sin pels (eller bruger meget lang tid på at vaske sig hver dag), foretrækker at ligge under sengen frem for i sit kattetræ eller i vindueskarmen, eller pludselig spiser mindre, taber sig eller tager på, eller ikke gider at lege med sit yndlings legetøj – så bør du tage din kat under armen og gå op til dyrlægen for at få foretaget et sundhedstjek.

Rådfør dig med dyrlægen omkring fodertilskud til katte

Dyrlægen har det bedste overblik over din kats sundhedstilstand, og dertil mange års erfaring med lignende tilfælde. Hvis du er præcis i din beskrivelse af kattens adfærd og øvrige symptomer, kan dyrlægen ud fra denne, sammenholdt med de objektive værdier (blodtryk, vægt, puls osv.) rimelig præcist diagnosticere, om kattens tilstand skyldes mangelfuld ernæring – og, i så fald, hvilket fodertilskud, din kat har brug for.

Lagerfoto-id: 116321008

Lad katten vælge sit fodertilskud

Mange katte er – i lighed med mennekser – utroligt kræsne, og vil ikke nødvendigvis indtage et fodertilskud frivilligt, heller ikke selv om det vil gøre dem godt. Det gælder således om at vælge et velsmagende fodertilskud, som katten vil finde delikat og indbydende. Fodertilskud til katte kommer i mange forskellige former – som piller, godbidder, pulver, olie eller pasta – og det er umuligt på forhånd at vurdere, om katten vil elske sit nye fodertilskud eller vrænge på snuden af det. Du kan evt. bede dyrlægen om nogle vareprøver, så du lettere kan bedømme, hvilken type fodertilskud, der passer bedst til din kat.