Hjælpemidler til træning af kæledyr

Hjælpemidler til træning af kæledyr

Hjælpemidler til træning af kæledyr

Hvis du er i den lykkelige situation, at familien netop er blevet et logrende, firbenet medlem rigere, ved du også, at det kræver en del træning og socialisering at få den lille nye stjerne til at opføre sig som et fuldgyldigt medlem af husstanden.

Hunden er et flokdyr – og det betyder, at hunden skal kende sin plads i det hierarki, der udgør en familie. Ellers vil den blive forvirret, og med forvirring kan følge uhensigtsmæssige tilstande så som aggression og depression. Derfor bør alle, som anskaffer sig en hvalp, deltage i undervisning ved en erfaren hundetræner, evt. på en af de mange hundeskoler i landet.

Træn din hund i familiens hjem

Træning bør dog ikke kun foregå et par timer om ugen i hundeskolen. Den effektive træning finder sted inden for hjemmets fire vægge – i familiens vante og trygge omgivelser. Det er her, hunden for alvor lærer, hvad det vil sige at være en del af husholdningen, og lærer, hvordan man opfører sig – og hvem der bestemmer – i familien.

Lagerfoto-id: 158179946

Du kan købe forskellige hjælpemidler til træning af kæledyr, som gør denne oplæring nemmer for både dig selv og hunden. For eksempel findes der forskellige former for duftspray, som enten tiltrækker hunden og gør den tryg (du kan for eksempel spraye hundens seng med feromoner for at vise den, at her er der tryghed) eller frastøder hunden. Sidstnævne kan anvendes i husets hjørner, hvis hunden har fået for vane at tisse eller besørge der.

Du kan også træne din hund til ikke at være bange for fyrværkeri ved at afspille lydfiler med fyrværkerilarm, indtil hunden er vant til det. Hjælper dette tiltag ikke, findes der veste, du kan iføre hunden, så den føler sig tryg, selvom nytåret skydes ind.

Ved gå-træning kommer du utroligt langt med den traditionelle klikker, som erstatter godbidder som belønning, og fortæller hunden, hvornår den går rigtigt. Og du kan træne din hund til at lade sig kalde ind ved brug af den klassiske hundefløjte. Rådfør dig med din hundetræner om, hvilke hjælpemidler du bør vælge, hvis du ønsker at fortsætte træningen af din hund derhjemme.