fodertilskud til hunde

Fodertilskud til hunde – for en velafbalanceret diæt

Fodertilskud til hunde – for en velafbalanceret diæt

De fleste hunde har brug for variation i deres fodersammensætning afhængigt af årstiden, hundens alder, vægt, og dens generelle sundhedstilstand. Selv om du har valgt det foder, som er specielt tilpasset netop din hunds race og aldersgruppe, kan hunden få brug for ekstra tilskud til foderet – enten permanent eller i perioder. Det er værd at huske, at hundefoder kun tjener som grundbestanddel i en hunds samlede diæt. Og du skal som hundeejer være særligt opmærksom på, om din hunds adfærd, vægt, pels, aktivitetsniveau eller humør ændrer sig væsentligt – for så kan det sagtens være, at din hund trænger til ekstra fodertilskud for at komme på ret kurs igen.

Snak med dyrlægen om din hunds behov for fodertilskud

Hvis du oplever ændringer som anført ovenfor, bør du først tage en snak med din dyrlæge. Dyrlægen er bedst rustet til at vurdere, om for eksempel en glansløs pels skyldes mangel på næringsstoffer, eller om der ligger noget andet til grund. Hvis din dyrlæge vurderer, at din hund har brug for fodertilskud, kan du samtidig bede om råd og vejledning til, hvilke typer produkter du bør købe, og hvilke mærker, der er de mest troværdige. Dyrlægen vil højest sandsynligt have et indgående kendskab til disse emner, og kan tilbyde dig kvalificeret vejledning i, hvorledes du giver din hund det, der er bedst for den.

Vælg et fodertilskud, din hund synes om

Der er mange typer fodertilskud til hunde på det danske marked, og det er vanskeligt at vurdere, hvilket der egner sig bedst til din hund. Det bedste, du kan gøre, er – efter dyrlægens anvisninger – at prøve dig frem med de forskellige versioner af det fodertilskud, din hund har brug for. Uanset om du søger fodertilskud for en bedre fordøjelse, for en mere glansfuld pels, for styrkelse af tænder og knogler eller for smøring af led og forebyggelse af slidgigt, er det vigtigt, at din hund rent faktisk gider spise pågældende kosttilskud. Og her er hundes smag næsten lige så forskellig de enkelte individer imellem, som det er tilfældet for mennesker. Nogle hunde foretrækker at få deres fodertilskud i form af velsmagende godbidder, andre som olie, pulver eller pasta tilsat deres daglige grundfoder.

Lagerfoto-id: 513589024

Hvis din hund ikke liver op og finder tilbage til sit gamle jeg efter en periode med fodertilskud, bør du atter opsøge din dyrlæge og få lavet en grundig undersøgelse. Men hvis hundens problemer har bundet i mangelfuld ernæring, vil den efter al sandsynlighed blive både gladere og friskere af regelmæssig fodring med fodertilskud.