Foder og godbider til hunde

Foder og godbidder til hunde

Foder og godbidder til hunde

Det forlyder, at hunden er menneskets bedste ven – så skal vi mennesker ikke også se, om vi kan være en god ven for hunden? Det kan vi blandt andet være, ved at passe godt på den og give den noget godt at spise. 

Din hund skal trives

Der er mange ting vi som hundens bedste ven kan gøre, for at sørge for, at den har det godt. Det er selvfølgelig vigtigt, at man giver hunden masser af kærlighed og opmærksomhed, så den føler sig som en del af flokken og bliver stimuleret mentalt. Derudover skal den, alt efter race og størrelse, have en vis mængde motion og daglige gåture, hvor den kan udforske verden og stimulere sin lugtesans. Sidst men bestemt ikke mindst, er det afgørende, hvad man giver hunden at spise, da kosten har stor indflydelse på hundens ve og vel. 

Foder og godbidder

Vil man passe på sin hund skal man vælge noget foder af god kvalitet. Man bør styre udenom ingredienser som korn, salt og sukker. Især korn er en stor synder indenfor foder, da det bliver brugt som fyldprodukt i rigtig mange typer foder. Problemet er, at hunde ikke kan bruge energien fra korn på en fordelagtig måde, og derfor kan den overskydende energi i værste fald sætte sig som fedt. Samtidig tager kornet pladsen fra andre næringsrige ingredienser som kød og grønt, som hunden har stor gavn af. Gå derfor efter foder der primært er fremstillet af frisk eller tørret kød, grøntsager, urter og olier. 

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/healthy-dog-food-on-wooden-background-479528461?src=FamhrTLwq4xifjVwjz5dMQ-1-15 

Når det kommer til godbidder er det selvfølgeligt først og fremmest vigtigt, at man ikke giver hunden for mange. Men skal den belønnes, så vælg nogle godbidder efter samme principper som ovenfor. 

Lav selv godbidder

Vil du være sikker på, at godbidderne er sunde, kan du selv lave dem. Du kan eksempelvis skære et stykke lever ud i små tern og tørre dem i ovnen.