Pasning af kæledyr på ferien

Få en god ferie sammen med dit kæledyr

Få en god ferie sammen med dit kæledyr

Det kan være hårdt at tage på ferie og skulle efterlade sit kæledyr, sin bedsteven, derhjemme. Det kan være, at naboen eller en ven vil tage sig af dyret. Det kan også være, at du er nødt til at sætte dit kæledyr i pension, mens du er på ferie. Det kan være med til at sætte en dæmper på feriestemningen, og derfor er der da også mange mennesker, der tager deres kæledyr med på ferie. Det er en god mulighed for at have nogle hyggelige stunder sammen med sit kæledyr. 

Heldigvis har du gode muligheder for at tage både hunden og katten med på ferien. Du kan for eksempel se denne liste over hoteller og restauranter i hele Danmark, der tillader, at du tager hunden med. 

Men når du tager dit kæledyr med på ferie, er det også vigtigt, at du passer godt på det. På ferien er det ikke sikkert, at du kan få en anden til at passe det i en hel dag, mens I laver nogle andre ting. Derfor er det vigtigt, at du hjemmefra gør det klart, at du kommer til at være sammen med dit kæledyr på stort set hele ferien. 

477918289

Den gode ferie starter hjemmefra

Når du skal have dit kæledyr med på ferie, er det vigtigt, at du undersøger, hvad reglerne er for at have det med. Det gælder ikke mindst, hvis du skal have dit kæledyr med til udlandet. Der gælder en række regler for vaccinationer, og hvem der skal ledsage kæledyret. 

Det kan også være en god ide, at du allerede hjemmefra har undersøgt, hvo den nærmeste dyrlæge er, og hvad dine muligheder er for at lufte din hund i det område, hvor I holder ferie. På den måde er du klædt bedst muligt på til at tage af sted. 

Husk at det er en ferie for dig – ikke dit kæledyr

Hvis dit kæledyr kunne få lov at bestemme, ville det gerne blive derhjemme i de vante omgivelser. Samtidig er det dog også vigtigt for dit kæledyr at være sammen med dig. Når du gerne vil passe godt på dit kæledyr på ferien, er det derfor først og fremmest vigtigt, at du husker på, at ferien er for dig. Dit kæledyr kan godt synes, at det er stressende at blive taget et nyt sted hen. Det er derfor vigtigt, at det også har perioder, hvor det bare kan slappe helt af, og hvor det er trygt ved, at du ikke forlader det.