filterknuser til hunde og katte

En filterknuser til hunde og katte er effektiv pelspleje af dine kæledyr

En filterknuser til hunde og katte er effektiv pelspleje af dine kæledyr

Dit kæledyr har svært ved selv at fjerne filtret hår og splinter fra sin pels. Det er derfor vigtigt, at du hjælper din hund eller kat med at holde sin pels sund. Det er for eksempel ved at bruge en filterknuser til at redde det filtrede hår ud og gøre det lækkert og blødt igen. Det er ikke kun rart for dig at røre ved. Det er også rart for dit kæledyr, at dets pels er ordentlig og ufiltret. 

Hvad er en filterknuser?

En filterknuser er en børste, der er lavet specielt til at få bugt med besværlige filtrede hårknuder i dyrets pels. Det er særligt bag ørerne og på benene, at der kan komme nogle meget genstridige irriterende filtrede steder. 

Filterknusere fås med to forskellige vidder mellem tænderne i kammen. Den med mest afstand er god at bruge først, da den hjælper med til at fjerne de værste filtrer. Den med mindst afstand kan du bruge bagefter, så du kan være sikker på at få fjernet alt det filtrede hår fra dit kæledyrs pels. 

Filterknuseren har et håndtag, der er nemt at holde på. Det gør arbejdet en del nemmere. Derudover er den lavet i rustfrit stål, så du kan have glæde af den i mange år.  

448567144

Sådan bruger du en filterknuser

Det er en god ide, at du regelmæssigt børster din hund og kat, så du er sikker på, at deres pels ikke filtrer. Alt efter hvor lang pels din hund eller kat har, hvor meget den fælder, og hvor hurtigt pelsen filtrer, kan du bruge filterknuseren en gang om ugen til en gang om måneden. Det er med til at forebygge, at der kommer filtrede hårknuder i pelsen. 

Hvis der er kommet filter i pelsen, skal du børste den meget nænsomt med en filterknuser, så du kan få den redt ud. Start med den brede filterknuser, så du kan få det værste væk. Hvis du hiver og slider for meget i filtrene, gør det ondt på din hund eller kat. Det er derfor noget, der skal gøres nænsomt og skånsomt.

Når du har fjernet det værste filter med den brede filterknuser, kan du tage den smallere og bruge den til at få redt din hund eller kats pels helt glat og blød igen. 

Brug filterknuseren, når dit kæledyr fælder

Hunde og katte går begge igennem perioder, hvor de fælder mere. Det er ofte om foråret, hvor de skifter til sommerpels, og om vinteren hvor de skifter til vinterpels. I de perioder kan du bruge filterknuseren til at redde de løse hår af dit kæledyr, så du ikke får så mange hår på tøjet og rundt om i dit hjem.