pitbull terrier

Den amerikanske pitbull terrier - smuk, men farlig

Den amerikanske pitbull terrier - smuk, men farlig

Endnu en hunderacer, som er karakteriseret som farlig, og således er havnet på hundelovens liste over hunderacer, som ikke må indføres til – eller avles på i – Danmark, er den amerikanske Pitbull Terrier. Pitbull terrieren er nok indbegrebet af, hvad vi tænker på som det første, når vi snakker om kamphunde eller muskelhunde. Med sin tætte og muskuløse bygning, de stærke kæber og tænderne, som blotter sig i et bredt grin når hunden halser, kan den amerikanske Pitbull Terrier virke utroligt skræmmende på folk, som ikke har racekendskab. Og der kan være adskillige gode grunde til at holde sig på afstand af en Pitbull Terrier, hvis man møder den på gaden.

For selv om racen ikke er farlig for mennesker i sig selv, kan den være et dødbringende våben i hænderne på den forkerte ejer. Og den amerikanske Pitbull Terrier har desværre i alt for mange år appelleret til den helt forkerte type mennesker, som, i stedet for at socialisere den stærke, godmodige hund, har nedbrudt dens ånd og fokuseret på at fremme dens aggressivitet.

Lagerfoto-id: 334796060

Slagsbror eller familiehund?

Desværre fremavles der med stor sandsynlighed stadig Pitbull Terriere til hundekamp, hvilket betyder, at der i avlen fokuseres på anvendelse af individer med aggressive træk – det stik modsatte af, hvad man normalt vil gøre i et avlsprogram. Og det er umuligt at se ved den ydre fremtoning, om en amerikansk Pitbull Terrier tilhører den officielle kategori, hvor de positive racekarakteristika så som lydighed, loyalitet og hengivenhed er fremtrædende, eller om den er avlet på dårlige personlighedstræk og dernæst trænet til at være aggressiv overfor fremmede – for eksempel fordi den skal optræde som vagthund i tvivlsomme miljøer.

Og selv den mest socialiserede og velopdragne Pitbull terrier kan gå amok, hvis den føler, at dens dominans er truet. Derfor anbefales det at behandle denne race med varsomhed, og t du – hvis du leder efter en god familiehund, som kan gå i spænd med børn, andre voksne og kæledyr – vælger en race, som ikke er på listen over farlige hunderacer, for eksempel en Boxer eller en Golden Retriever.