Dansk varmblod – en alsidig ridehest

Dansk varmblod – en alsidig ridehest

Sådan træner du dit dyr
Sådan er straffen for dyremishandling i dag
Find nemt den rette person til anmeldelse af dyremishandling
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Om racen dansk varmblod

Dansk varmblodsheste er ædle og muskuløse. De er mellem 165 og 170 cm. i stangmål. Danmark har i mange år været kendt inden for hesteavl, og det er ikke kun dansk varmblod der har været med til at sætte Danmark på verdenskortet inden for ridehesteavl. Også racerne knabstrupper og frederiksborger har gjort Danmark populært når det gælder hesteavl.

Efter 2. verdenskrig opstod en mangel på rideheste, og i den forbindelse blev den danske varmblodshest fremavlet. Den type ridehest man søgte at fremavle, og den som vi kender i dag, blev fremavlet ved at krydse heste af etablerede, europæiske racer.

Racen er populær i hele verden, og mange ryttere, danske som internationale, har stor glæde af hestene inden for både spring og dressur.

Avl af dansk varmblod

Der findes adskillige avlere af dansk varmblod i hele landet, og hos bl.a. Stutteri Volstrup har man gennem mere end 30 år avlet dansk varmblod. Stutteriet er familieejet- og drevet. Stutteriet er hjemsted for en række hingste, der alle har gode stamtavler og er yderst kompetente. Hvad enten du leder efter spring- eller dressurmateriale til bedækning, vil du hos Stutteri Volstrup modtage masser af rådgivning i forhold til valg af hingst. Der bliver taget hånd om hoppen, da alle hopper er forskellige.

Avlsforbundet Dansk Varmblod

I 1962 blev Dansk Sportsheste Avlsforbund stiftet. Det var også her at hovedstambogen for racen dansk varmblod blev oprettet. Dette var den første forening for moderne avl af rideheste i Danmark. I 1980 skiftede forbundet navn til Dansk Varmblod. Dansk Varmblod er et såkaldt krydsningsforbund. Det betyder, at hopper fra Europas bedste blodlinjer blandes. For at afkom kan registreres, skal både hoppe og hingst være registreret i Dansk Varmblod. Dette gøres for at undgå indavl og for at sikre at avlen bevæger sig i den retning, man ønsker.

Dansk Varmblods logo er en krone, der symboliserer det danske kongerige, samt en bølge, der symboliserer havet omkring Danmark.

KOMMENTARER