Beskyt din hund mod tandsygdomme med et tandplejesæt

Beskyt din hund mod tandsygdomme med et tandplejesæt

Korrekt ernæring holder din kat sund og energisk hele livet
Den amerikanske pitbull terrier – smuk, men farlig
Sund og fit hund med træningsudstyr til dyr

Som nybagt hundeejer er der mange nyanskaffelser, der skal foretages: Hundeseng, sele og halsbånd, mad- og vandskål, legetøj til aktivering af hunden og diverse trimmere, børster og kamme til pelspleje, hvis din hund tilhører en af de mere plejekrævende racer.

Der ud over skal hunden vaccineres med regelmæssige mellemrum, og jævnlige sundhedstjek hos dyrlægen vil kunne forebygge mange dårligdomme og snuppe flere lidelser i opløbet. Dyrlægen kan opfange tidlige tegne på sygdomme eller symptomer på fejlernæring, som kan føre til sygdomme. Og dyrlægen vil ved samme lejlighed tjekke hundens tænder og tandkød, da der her kan opstå tandsygdomme og betændelse, akkurat som hos mennesker.

Hundens tænder kræver pasning og vedligeholdelse

Mange mennesker tror, at hundens tænder fint passer sig selv. Det er jo ikke, som om ulve og ræve render rundt og børster tænder ude i naturen. Der er dog den store forskel på den domesticerede hund og dens vilde fætre, at hunde i højere grad fodres med foder, som kan indeholde korn eller sukker, hvilket kan føre til huller i tænderne – lige som hos mennesker.

Dertil kommer, at visse hunderacer på grund af indavl har et større potentiale for at udvikle tandsygdomme – oftest hos brachyocephalier som for eksempel fransk bulldog og mops, hvor tænderne er presset så tæt sammen, at der kan opstå lommer i tandkødet, hvor madrester kan gemme sig og danne grobund for bakterier.

Og bare fordi ulven og ræven ikke får børstet deres tænder eller kommer til jævnlige tandeftersyn hos dyrlægen, betyder det ikke, at de ikke har tandpine. Der er bare ikke nogen til at hjælpe dem med det.

Beskyt din hund mod tandsygdomme med et tandplejesæt

Du kan forebygge tandproblemer hos din hund med et tandplejesæt

Når du alligevel er ude at købe udstyr til familiens nye firbenede medlem, så bør du således også investere i et tandplejesæt til hunden. Typisk vil der i et tandplejesæt forefindes tandbørster i forskellige størrelser, som gør det let at komme til selv de mindste tænder bagest i hundens mund, en fingertandbørste (som er lettere at håndtere, når man sidder med en genstridig hund, end en traditionel tandbørste med skaft), en massage fingertandbørste (til massage af hundens gummer) og en tube tandpasta med eller uden smag.

Hvis du sørger for at børste hundens tænder jævnligt – og helst dagligt – samt giver den tyggelegetøj, som den selv kan slibe sine tænder på, kan du forebygge tandlidelser, som fremkommer som følge af belægninger på tænderne, for eksempel tandsten (plak) og parodontose.

KOMMENTARER

WORDPRESS: 0