Anderledes kæledyr

Vælg en fast dyreklinik med ekspertise og erfaring indenfor kæledyr
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

En anderledes form for anderledes kæledyr

Mange mennesker holder af at holde katte, hunde og gnavere som kæledyr. Er du til lidt mere utraditionelle dyr, er krybdyr måske noget for dig. Der findes forskellige muligheder, hvis du vil prøve kræfter med en skællet kompagnon.

Et godt bud er en gargoyle gekko. Den er robust og kan blive op til 25 cm. lang inkl. halen, der udgør ca. halvdelen af længden. En gargoyle gekko har en slags lameller på fødderne og på halen, hvilket gør det muligt for den at holde fast på både glatte og ru overflader. Den trives dog bedst med ru overflader, og bør bo i et terrarie med gode klatremuligheder.

Et unikt krybdyr, som helt sikkert vil fange enhver krybdyrelskers opmærksomhed, er den vietnamesiske mosfrø. Frøen opholder sig naturligt både i vand og på land, og bliver ca. 6-8 cm. som fuldvoksen. Den vietnamesiske mosfrø bør leve i et terrarie med masser af muligheder for at klatre og gemme sig. Det er vigtigt med masser af plads, og halvdelen af terrariet bør indrettes som vandbassin, for at frøen trives bedst. Derudover er det en god idé med mere end én frø, da de ikke trives alene.

Fodring af krybdyr

Fodring af krybdyr som f.eks. gekkoer og frøer er naturligvis anderledes end fodring af “almindelige” kæledyr. De fleste krybdyr, inkl. den vietnamesiske mosfrø og gargoyle gekkoen, kan fodres med insekter. Hos https://www.monisskildpadder.dk/ finder du en række forskellige insekter til netop fodring af krybdyr og reptiler. Du finder bl.a. voksmøllarver, bananfluer og forskellige larver. Når krybdyr fodres med insekter er det vigtigt at tilføje kalk til foderdyrene. Krybdyr har svært ved selv at optage kalk gennem det foder, de får. Får de ikke den nødvendige kalk, begynder deres kroppe at absorbere kalk fra knoglerne, hvilket kan føre til helbredsmæssige problemer og brækkede knogler hos krybdyrene.

For mere viden og større indsigt i det at holde krybdyr, hvilke arter der findes osv., kan du besøge Monisskildpadder.dk.

 

KOMMENTARER