Adopter dyr

Giv et dyr et bedre liv - adoptér et internat-dyr

Giv et dyr et bedre liv - adoptér et internat-dyr

Hvert år havner i titusindvis af sunde, raske dyr i deres bedste alder på internater. Mange af dem bliver efterladt af deres ejere, fordi de enten ikke kunne magte at tage ansvar for dem, fordi de er endt i økonomiske vanskeligheder, eller fordi der er indtruffet livsændrende begivenheder, som umuliggør det at have dyret – for eksempel en familieforøgelse, en skilsmisse, eller en pludseligt opstået allergi. Uanset årsagen, er det en ulykkelig situation for et dyr at havne i. Dyr er tænkende og følende væsener, og sørger over at blive forladt. Og selv om internater i Danmark generelt er veldrevne i forhold til tilsvarende i udlandet, er det langtfra optimalt for et dyr at tilbringe for lang tid på et internat – dette uanset om der er tale om en hund, en kat, eller et marsvin. Især kæledyr som hunde og katte er i generationer socialiseret til at bo hos familier, og de færreste dyr føler sig vel tilpas hos et internat.

Adoptér et dyr i stedet for at købe fra en avler

Hvis du står i den situation, at din familie efter nøje overvejelser ønsker at anskaffe et dyr, kan det være fristende at købe en racehund eller -kat fra en avler.Har man ikke tidligere haft dyr, vil man have en tendens til at vurdere, at risikoen ved at adoptere et dyr fra et internat er for stor – dyret kan have bagage med i form af en dårlig opvækst eller manglende socialisering. Her bør man være opmærksom på, at der på danske dyreinternater gøres et enormt stykke arbejde for at screene hvert enkelt dyr, så det fremgår, hvilke dyr, der vil egne sig til at komme ud i en familie, og hvilke, der helst skal have en enkelt ejer. Samtidig lægger de ansatte og frivillige på internaterne en stor indsats for at gøre dyrene trygge og glade, så de er klar til adoption.

Lagerfoto-id: 233818447

Alle dyr fortjener en kærlig familie

Når du adopterer et dyr fra et internat, får du ikke alene en god handel – alle dyr fra danske internater er vaccineret, neutraliseret og chippet inden de bortadopteres – du får også mulighed for at bidrage til løsningen af det store og vedvarende problem, der består i, at internaterne bugner af uønskede dyr. Dyr, som af den ene eller den anden grund ikke passede ind i deres menneskers liv, og derfor er blevet kasseret. Hvis I er indstillet på at give hunden eller katten et ”for evigt hjem”, får I et dyr, som vil sætte uendelig meget pris på al den kærlighed, din familie har at give.